dimarts, 14 de febrer del 2012

Les aigües residuals.

S'entén per aigües residuals el conjunt d'aigües que s'ha alterat alguna de les seves característiques naturals, en haver estat utilitzades, i a les que eventualment s'hi han pogut afegir aigües netes de diversa procedència, tals com subterrànies, superficials i pluvials.

Les aigües residuals poden provenir de diversos llocs. A continuació anomenaré uns quants:

Aigua Residual Domèstica: És l'aigua residual procedent de residències, instal·lacions comercials, públiques i similars.

Aigua Residual Industrial: Aigua provinent de la indústria, en la qual predominen residus industrials. La varietat de productes que s'hi aboquen, tòxics o consumidors d'oxigen, implica una investigació pròpia en cada cas.

Infiltracions i connexions incontrolades: Aigua que penetra de forma no controlada a les clavegueres.

Aigua pluvial: Aigua resultant de l'escorreria superficial

No obstant les aigües residuals són una gran font de contaminació a l’actualitat.

Les llars domèstics, les industries i l'agricultura que produeix en les aigües residuals pot causar la contaminació de nombrosos llacs i rius.

Les aigües residuals sovint contenen excrements, orina i residus de bugaderia. Hi ha milers de milions de persones a la Terra, de manera que el tractament d'aigües residuals és una gran prioritat.

L'eliminació d'aigües residuals és un problema important en els països en desenvolupament com ja que moltes persones en aquestes àrees no tenen accés a condicions sanitàries i l'aigua potable.

Les aigües residuals no tractades poden contaminar el medi ambient i causar malalties com la diarrea.

Les aigües residuals en els països desenvolupats es porten fora de la casa ràpidament i en condicions higièniques a través de canonades.

Les aigües residuals són tractat en plantes de tractament d'aigua i els residus s'eliminen sovint al mar.

1 comentari:

  1. Torna a faltar la citació de les fonts d'informació. Has de vigilar les etiquetes.

    ResponElimina