dilluns, 20 de febrer del 2012

Els manantials d'aigua mineral



Un manantial és una font natural d'aigua que surt de la terra o d’entre les roques. Pot ser permanent o temporal. S'origina de la filtració d'aigua de pluja o de neu, que penetra en una àrea i emergeix en una altra de menor altitud, on l'aigua no està confinada en un conducte impermeable.

La composició de l'aigua dels manantials varia segons la naturalesa del sòl o la roca on és. El cabal dels manantials depèn de l'estació de l'any, del volum i de les precipitacions. Els manantials de filtració s'assequen sovint en períodes secs o de precipitació escassa, però alguns tenen un gran cabal constant que proporciona un important subministrament d'aigua local.

Els minerals es dissolen en l'aigua al seu pas per zones subterrànies. Això afegeix sabor a l'aigua, i de vegades bombolles de diòxid de carboni, depenent de la naturalesa geològica del terreny. Per això, l'aigua de la font o manantial(spring water) es ven com aigua mineral, encara que freqüentment el terme s'aplica per motius publicitaris. Els manantials que contenen quantitats significatives de minerals són denominats, de vegades, «naixents de minerals». A aquells que contenen grans quantitats de sals de sodi dissoltes, majorment carbonat sòdic, se'ls anomena «naixents de soda».


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada