dimarts, 7 de febrer del 2012

El Safareig

Els safareigs eren llocs on es parlava i es socialitzava normalment de rumors sobre terceres persones.

Actualment ja no s’utilitza aquest mètode, però fa unes dècades sí, consistia en rentar la roba en una espècie de balsa on es rentava la roba.

En l’actualitat el safareig s’ha substituït per màquines, el rentavaixelles i l’assecadora. Ja que són mètodes més ràpids, sense necessitat d’esforç i amb un resultat millor i més net. L’única que pega és la necessitat d’energia constant, això pot afectar negativament el medi ambient, i causar contaminació. La sobreproducció en les fàbriques i la demanda de productes com ara aquestos, requereixen una gran quantitat de primeres matèries per crear el producte. Per fer-ho es necessiten fer una sèrie de processos químics, i encara, es contamina més.

Font informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Safareig

Font imatge: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZfCc2bocUPBNt7didquBzaIN9h3OPUYACQdgWBgVd8Um7yiVHdhNSpr-cbwrEgDRaUpHdRiSShEawcLcm8GoRESouYQJd-eGoCT__GlB-zt6zIgExrTjhdk1x0jWXTs5rlu0ANfgCZ9Qy/s1600/Fem_safareig_-_07_20081120103354.jpg

3 comentaris:

  1. Hola Jordi Jon, crec que aquest article del Safareig és molt interessant, al meu poble de Galícia tenim un safareig però com que el poble és molt petit i no surt al mapa, gairebé no hi viu gent (sol 11 persones) i aquest estiu se'ns ha mort un habitant i les altres persones que hi viuen són molt grans i els hi costa anar a safareijar, per això si vull fer safareig no puc enraonar amb la gent. M'agradaria que la gent de la fotografia del teu safareig es posés en contacte amb mi i així poguessim fer petar la xerrada tot junts.

    ResponElimina
  2. Em sembla molt inquietants i escalofriant la teva proposta, bé, em possaré en contacte amb les dones del "Safareig de Ribagorça" i així tots en podrem fer un bon ús del safareig. Visca el Safareig!! Catalunya safarejadora

    ResponElimina
  3. M'agrada molt la informació d'aquesta entrada, encara que l'etiqueta correcta hauria de ser TRADICIONS.
    La aportació d'Andrea i el sentit de l'humor dels comentaris són un valor afegit.

    ResponElimina