dimarts, 21 de febrer del 2012

Consum de l’aigua purificada:

El consum d'aigua embotellada al món és de 154 mil milions de litres, amb una despesa anual a prop de 120 mil milions de dòlars. Mèxic consumeix prop de 18 mil milions de litres d'aigua purificada cada any, la qual cosa representa una despesa de tres mil quatre-cents milions de dòlars.
En les últimes dècades l'aigua embotellada s'ha col • locat en els primers tres llocs com mercaderia que més diners mou al món, amb un ritme anual de creixement del 12%. Un litre d'aigua purificada costa igual o més que un litre de gasolina o que un litre de llet (Camps, 2006).
Fins i tot en països on hi ha servei públic d'aigua potable, les persones poden arribar a gastar fins a 1000 vegades més diners en aigua embotellada que si la prenguessin directament de l'aixeta. Els estudis realitzats per l'Organització Mundial de la Salut indiquen que de les 37 malalties més comuns a Amèrica Llatina i el Carib, 21 estan relacionades amb l'escassetat d'aigua i amb l'aigua contaminada, cada any moren de 25 a 30 milions d'habitants al món a causa d'aquestes malalties. El 80% de les malalties gastrointestinals es deu a la mala qualitat de l'aigua.

1 comentari:

  1. Segueix les indicacions dels comentaris fets a altres entrades teves.
    En aquest article apuntes un tema molt interessant que podries desenvolupar.

    ResponElimina