dimarts, 13 de març del 2012

Problemàtica de l'aigua al món

El món es mor de set: l'any 2025, 3 mil milions de persones podrien no tenir els requeriments bàsics d'aigua vital. Així mateix, és previsible que l'aigua es converteixi en un dels principals temes de conflicte al llarg d'aquest segle. És urgent donar resposta a la meta 10 dels objectius del mil•lenni, la qual es refereix a resoldre el problema d'escassetat de l'aigua.

Distribució de l'aigua dolça: La qualitat de l'aigua és una característica de vital transcendència en el consum humà i ús domèstic, per això la seva preservació i maneig ha de ser una constant preocupació d'usuaris i autoritats.
Les aportacions del cicle hidrològic no ofereixen garanties a la humanitat, ja que únicament dos terços de la població mundial viuen en zones que reben una quarta part de les precipitacions anuals del món.
Exemples: un 20% del vessament mitjana mundial per any correspon a la conca amazònica, una vasta regió amb menys de 15 milions d'habitants, és a dir, una minúscula fracció de la població mundial. El riu Congo i els seus tributaris representen un 30% del vessament anual del continent africà, però aquesta conca hidrogràfica conté 10% de la població d'Àfrica. Més de la meitat de l'escorrentia global té lloc a Àsia i Sud-Amèrica (31% i 25%, respectivament).

1 comentari:

  1. Whitney, ja he llegit els teus 5 primers articles, molt correctes. Ara has de millorar els aspectes assenyalats.

    ResponElimina